Pages

Friday, March 4, 2011

Gift Psalm Competition

a delayed post as I promised......hehe
*******************************************************************************

Jumaat minggu2 yang lepas, GIFT Music Ministry(GMM) dibawah Constantine & Patrissa dengan jayanya menganjurkan 1st Gift Psalm Competition. Ada 4 peserta yang join competition, & salah satunya saya..hahha..YES,I JOIN!!hahaha.macam mok ribut dengar kan saya join..ahahaha..Entah, tiba-tiba hati terbuka untuk ikut, lama dah teringin menyanyikan mazmur, so bila ada peluang, I grab..mau melepas gian..hehe..lagipun best bha, ni 1st time GIFT anjurkan pertandingan sebegini, boleh cungkil bakat disamping memuji Tuhan..Sebab saya ni tiada bakat langsung dalam compose lagu, so, saya pun gunakan melodi yang saya jumpa dalam you tube..pihak penganjur membenarkan ok..hehe..ni link dia..saya sangat suka melodi dia..menyentuh jiwa..tapi, tup tup ada masalah pula untuk cari lirik & kod dia, so, lirik saya ubah sendiri, berdasarkan bible lah..tapi, ada juga ikut lirik yang asal tu..then, kod pula, atas bantuan sifu dari segala sifu di kl,Bobby akhirnya dapat kod untuk mainkan melodi ni..thanks mahaguru Bobby..Thanks to Jim yang sudi jadi guitarist saya, ikut saya berlatih sampai jam 1 , 2 pagi, sampai tali guitar putus lagi..thanks a lot ..enough pasal review..hehehe..selain saya yang join c Del, Karlvin & Alister..and ini keputusan dia..

1st-Claudius a.k.a Del
2nd-berkongsi mata-Karlvin wif Matheus & Alister
3rd-no. incit saya lah..hahahha..

alala..no.incit..sedih ka, inda jugalah, sebab niat sa join competition ni bukan mok jadi juara atau apa2, just wanna do sumthing different that i never done before, to glorify God. Mula2 memang nerves , habis saya peserta keempat, ketiga2 peserta sebelum ni sudah menyanyikan begitu baik, begitu merdu..kecut perut.haha..but then, when i sing, i feel God comfort me, n rub away all my anxieties, so indalah putus di tengah jalan sa nyanyi.hehe..Malas mok cakap banyak, tengok lah video ni..haha..tapi sebelum tu, kasi pelan dulu volume, pecah nanti gegendang telinga, suara kurang merdu..haha..upload ni pun atas permintaan sifu..saya tidak pandai nyanyi, so ada 4.51 minit ni, kamu tahan lah k..hahaha...untuk semua yg terlibat congratz, untuk yg lain yg berbakat, y not next time join, bakat yg Tuhan bagi, gunakanlah sebaik-baiknya k...."Lord let my voice be Your instrument of worship".

video


**saya sedang feel tu, tu yg tutup mata..hehehe...lagi satu,saya agak lemah nyanyi live macam ni, x berapa pandai ikut gitar, kalo lari tempo tu, diam2 jak ya, layan jak.haha..note::I save video in smaller size, so quality also not that good..credits to constant for video, n rodney for the photos..

salute Mr .Director, cons Jo..

nervous..mok tahan ni..haha

action songs before competition get started..

1st place-claudius a.k.a Del

2nd place-karlvin & matheus

Sharing 2nd place-Alister

3rd place-me & jim..hehe

the judges:mark anthony, kath hazel, bro leslie..serius juga tu bro..hehe

tukang ambil video..makasih...


~end here~salam sayang..emie...
p/s: barcelona menang pagi tadi..yeah!hahaha..